Incendiu la Institutul „Matei Balș” din Capitală. 5 pacienți au decedat carbonizați

Distribuie mai departe

Un incendiu a avut loc vineri dimineață la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Conform ISU și Ministerului Sănătății, cinci persoane au fost găsite carbonizate.

În legătură cu izbucnirea incendiului, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

La anchetă vor participa și specialişti de la INSEMEX Petroşani care au participat și la invetsigațiile după incendiile de la Colectiv și spitalul din Piatra Neamț.

Citește și Singurul pacient care a supraviețuit incendiului de la Spitalul Piatra Neamț a fost externat

Medicul Adrian Streinu Cercel, fost director al Institutului „Matei Balş”, a spus că spitalul a fost construit în 1953 şi refăcut „din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen”.

El a mai declarat vineri că avizele Institutului „Matei Balş” „sunt în ordine, ultima linie de oxigen fiind montată în decembrie”.

Autoritățile au anunțat două numere de telefon unde rudele celor 102 pacienți de la Matei Balș pot suna pentru informații, după incendiul în care au murit patru persoane.

Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt: 021.2069398 și 021.2648515.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!