Protestele pro-Navalnîi din Rusia: Kremlinul acuză Washingtonul de „ingerință”

Distribuie mai departe

Kremlinul a acuzat duminică Statele Unite de „ingerință”, denunțând un comunicat al Ambasadei americane la Moscova publicat în ajunul manifestațiilor de protest desfășurate în Rusia pentru a cere eliberarea opozantului Alexei Navalnîi, relatează AFP.

Reprezentanța diplomatică americană îi avertizaseră pe site-ul său pe cetățenii americani să nu se ducă la aceste manifestații programate sâmbătă, precizând totodată locurile în care acestea urmau să se desfășoare.

Aceste informaţii publicate „constituie indirect o ingerinţă absolută în afacerile noastre interne”, a reacţionat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu la canalul public rus Rossia 1, din care au fost publicate fragmente pe site-ul postului.

„Indirect, asta reprezintă un sprijin direct în favoarea încălcării legii Federaţiei Ruse prin susţinerea unor acţiuni neautorizate”, a apreciat Peskov.

Citește și UE: Rusia alimentează dezinformarea pentru a genera panica

Dacă ambasada Rusiei în Statele Unite ar fi reacţionat în acelaşi mod la tulburările de pe teritoriul american, „aceasta cu siguranţă ar fi provocat o oarecare nemulţumire la Washington”, a adăugat el.

Ministerul rus de Externe denunţase deja sâmbătă comportamentul ambasadei americane, precizând într-un comunicat că conducerea misiunii va fi convocată pentru „o discuţie serioasă”.

Sâmbătă seara, Statele Unite au „condamnat ferm folosirea unor metode brutale (de către forțele de ordine ruse, n.r.) împotriva manifestanților şi a jurnaliştilor” în timpul protestelor de sâmbătă, potrivit unui comunicat difuzat de noua administrație a președintelui Joe Biden.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!