Posibil focar cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie la o școală din București

Distribuie mai departe

Posibil focar de infectare cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie, la o școală din București: 9 contacți ai unuia dintre cei doi pacienți confirmați sâmbătă cu noua tulpină au fost testați pozitiv cu SARS-CoV2 și se așteaptă confirmarea că este vorba despre noua tulpină. Pentru 9 contacți ai acestuia, testați și ei pozitiv, se așteaptă analize mai amănunțite – confirmarea că este sau nu vorba despre noua tulpină, informează Hotnews.

În România au fost confirmate până acum, în total, 3 cazuri de infectare cu noua tulpină. Două dintre ele au fost confirmate ieri, iar cei 9 pacienți testați pozitiv pentru care se face acum secvențiere pentru noua tulpină sunt contacții unuia dintre cazurile confirmate ieri.

9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie – au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, anunță Ministerul Sănătății.

Citește și O nouă tulpină de coronavirus a fost identificată în Nigeria

Ministerul Sănătății precizează că în cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV 2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Distribuie mai departe

One thoughts on “Posibil focar cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie la o școală din București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!