Un cerșetor deghizat în măicuță a strâns 800 lei de la trecători

Distribuie mai departe

O falsă măicuță care lua bani de la oameni lângă o biserică din Capitală a fost descoperită de polițiști. Sub hainele monahale se afla, de fapt, un bărbat de 27 de ani.

Un echipaj al Poliției Locale a Municipiului București care patrula în centrul Capitalei a observat scenele iar când i-au cerut actele, au descoperit că sub veșmântul negru se afla de fapt un bărbat. Mai mult, acesta era sănătos și nu avea vreun handicap, așa cum se prezenta oamenilor cărora le cerea bani.

„Nemulţumit că primea prea puţini bani, un cerşetor din Capitală a schimbat tactica: a renunţat la pijamaua de spital plină de „sânge” şi a îmbrăcat haina monahală. De … călugăriţă.

Miercuri, la prânz. În naosul bisericii Sf. Anton din centrul Capitalei o măicuţă se închină, cu smerenie, la icoane. “Doamne, ajută-ne pe noi, credincioşii tăi…”. Poartă straie negre, broboadă pe cap și o poșetă pe post de straiţă, atârnată de gât. O mânecă a veşmântului mânăstiresc este prinsă sub haină, semn că femeia nu ar avea braţ. Masca de protecţie îi acoperă aproape toată faţa. Oftează şi cere bani enoriaşilor din biserică. „Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspină călugărița. Apoi, cu pași repezi, se îndreaptă spre ieșire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuța se oprește câteva clipe pe scările lăcașului de cult și, în semn de mulțumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioși.

Citește și Stareţul Mănăstirii Lainici, spitalizat cu simptome de COVID. Un călugăr infectat a murit

O patrulă a Poliției Locale a Municipiului București, aflată pe itinerariul de patrulare în Centrul Istoric al Capitalei, a observat ritualul nefiresc de pe treptele lăcașului de cult. Cu tact, agenții D.G.P.L.C.M.B. au așteptat ca femeia să părăsească curtea bisericii și, apoi, au interceptat-o. Cu ocazia identificării, polițiștii locali au constatat cu surprindere că femeia îmbrăcată în haine bisericești era, de fapt, bărbat! Mai mult, de sub veșmântul negru, a apărut și brațul lipsă pe care cerșetorul și-l camufla, lipit pe lângă corp. La o verificare mai atentă, polițiștii locali au constatat și faptul că, în urmă cu câteva luni, același bărbat mai fusese surprins în timp de apela la mila publică, în zona Parcului Cișmigiu. Atunci, B.I., în vârstă de 27 de ani, era deghizat tot în femeie, şi era îmbrăcat într-o pijama de spital, pătată cu vopsea roșie, ca sângele, simulând lipsa unui braț pierdut în urma amputării.

Condus la sediul D.G.P.L.C.M.B. din Centrul Istoric, B.I. a declarat polițiștilor locali că este mai profitabil să cerșească deghizat în femeie, mai ales când simulează și un handicap: „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap”. În urma controlului sumar corporal, asupra falsei călugăriţe a fost găsită suma de 800 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi. Referitor la hainele monahale pe care le purta, bărbatul a susținut că acestea nu erau veșminte bisericești, ci haine simple, cumpărate de la second-hand. După ce a fost sancționat contravențional, în urma întocmirii actelor procedurale, B.I. a fost predat lucrătorilor Poliției Naționale pentru continuarea cercetărilor”, informează Poliția Locală din București.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!