Barack Obama recomandă documentarul românesc „Colectiv”

Distribuie mai departe

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, recomandă documentarul „Colectiv”, într-o postare pe contul de Instagram.

Într-o lista de filme, pe care a postat-o fostul președinte al SUA și pe care o recomandă urmăritorilor săi în acest an, se regăsește și filmul românesc „Colectiv”.

La începutul lunii decembrie, Rolling Stone a desemnat producția românească realizată după tragedia din clubul bucureștean Colectiv drept cel mai bun film al anului 2020.

Documentarul „Colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, este propunerea României la premiile OSCAR.

Citește și (VIDEO) Dan Puric, referitor la cazul Colectiv: Haimanalele alea abia se pregăteau cu «Jos Biserica, Jos Patriarhul!»

„Colectiv” se regăsește în lista celor mai bune filme din 2020 întocmită de publicația The Economist, dar și în topul Los Angeles Times și al revistei Esquire.

Produs de Alexander Nanau Production în coproducție cu HBO Europe și Samsa Film, colectiv este un documentar observațional despre evenimentele primului an de la tragedia din clubul Colectiv.

Filmul urmărește povestea anului 2016 și se concentrează pe relația dintre autorități și jurnaliști în încercarea de a afla adevărul. „Colectiv” este despre oameni versus sistem, linia fină dintre adevăr și minciună, despre curaj și responsabilitate.

Alexandru Nanău a reacționat în urma postării lui Barack Obama și a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Sunt bucuros că președintele Barack Obama a văzut Colectiv și că l-a inclus pe lista lui cu cele mai bune filme ale anului 2020”, a scris regizorul filmului „Colectiv”, Alexandru Nanău.

Distribuie mai departe

One thoughts on “Barack Obama recomandă documentarul românesc „Colectiv”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.