VIDEO Arbitrul Colțescu ar fi fost numit „țigan” de oficialii echipei Istanbul

Distribuie mai departe

Iureșul provocat de Sebastian Colțescu, al patrulea arbitru din brigada românească de la meciul PSG – Istanbul BB, din grupa H a UEFA Champions League, a fost unul de proporții. După ce a folosit expresia „ăla negru” către camerunezul Pierre Webo, antrenorul secund al trupei turce, acum, din câte se pare, Sebastian Colțescu pare a fi, la rându-i, o victimă a rasismului, scrie alephnews.ro.

Cineva de pe banca lui Istanbul Bașakșehir, se crede că Okan Buruk (47 de ani), antrenorul celor din Istanbul, strigă spre Colțescu, în timpul discuțiilor aprinse de la Paris. „În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu am cum să-i numesc ‘țigani’”, se aude pe înregistrare, potrivit Digi Sport.

Tot Buruk, fost jucător la Galatasaray, Inter sau Beșiktaș, a fost cel care a agitat spiritele pe marginea terenului după episodul considerat rasist al lui Colțescu. Acesta a atacat i-a atacat în repetate rânduri pe „centralul” Ovidiu Hațegan și pe Sebastian Colțescu.

Citește și Sportivi români, victime ale rasismului (1994-2020)

Digi Sport notează că banca tehnică a turcilor a avut ceva de împărțit cu brigada românească încă din timpul meciului. „”Ce e asta? E baschet? E ca-n baschet, primul fault de echipă. Noi jucăm foarte curat. E o tactică. Nu e român, nu e român (n.r. – turcii păreau că vorbesc între ei aici). O să vii tu în Turcia!”, tunau turcii pe margine.

Apoi, s-a putut auzi cum Colțescu îi transmitea lui Hațegan, în cască, despre Buruk: „Ovi, ăsta e obraznic rău!”.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.