CTP despre Maradona: A fost un personaj dezgustător din punct de vedere uman

Distribuie mai departe

Într-un editorial pe republica.ro, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a atacat caracterul lui Diego Maradona, decedat pe 25 noiembrie, la 60 de ani, și a scris că un alt jucător i se pare mult mai important pentru fotbal. 

„Diego Maradona i-a facut nespus de fericiti pe cei care nu pot fi fericiti altfel. Si sunt cu milioanele. De pilda, multi dintre fanii lui Diego nu cunosc fericirea pe care ti-o da sportul, competitional sau amical, pentru ca nu l-au facut, doar s-au uitat, cu bere si-o samanta alaturi, pregatindu-se sa atinga o singura performanta, cele 130 kg la care ajunsese idolul lor.

Adoratorii lui Maradona nu dau doi bani pe fericirea morala. Nici nu stiu ce este in versetele ‘Fericiti cei cu inima curata/ caci ei Il vor vedea pe Dumnezeu’. Altfel, n-ar putea zeifica pe cineva care, in afara de a da cu piciorul (si cu mana!) in minge, a fost un personaj dezgustator din punct de vedere uman: alcoolic, drogoman inrait, amic al Mafiei si al sinistrilor dictatori Castro, Chavez si Maduro, zero ca antrenor, pentru ca nu era in stare sa afiseze decat propria-i trufie in relatiile cu jucatorii. A spus despre trei dintre copiii sai ca sunt ‘produsul banilor si al greșelilor’.

Maradona s-a jucat cu fotbalul, genial, cum zice toata lumea, dar spiritul sportiv i-a fost strain: a jucat drogat de nenumarate ori si s-a laudat toata viata cu un gol necinstit, inscris cu mana impotriva Angliei, ba l-a mai luat si pe Dumnezeu partas la gainaria lui. Mai e de mirare ca si-a batut joc nu o data de Papa Ioan Paul al II-lea? […]

Citește și Diego Maradona s-a stins din viață la 60 de ani!

Dupa mine, omul care a facut cel mai mult pentru inteligenta si frumusetea fotbalului pe aceasta planeta este Johan Cruyff – cu el in amintire voi muri.

Tehnic vorbind, Cruyff a fost cel putin egalul lui Maradona. Driblingurile aeriene, dubla accelerare maxima in 6 metri, suturile fara elan, fentele, celebra ‘Cruyff Turn’, au facut epoca si au fost imitate pe toate stadioanele. […]

De la El Pibe D’Oro Maradona o sa tin minte ce i-a spus Papei Ioan Paul al II-lea la Vatican: ‘Zici ca te ocupi de copiii saraci? Pai, atunci, da jos plafoanele astea aurite si vinde-le!’ Dumnezeu sa-l ierte si sa-l iubeasca. Eu nu pot”, a scris CTP. 

Distribuie mai departe

One thoughts on “CTP despre Maradona: A fost un personaj dezgustător din punct de vedere uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.