Pompier infectat cu COVID, mort într-un salon neîncălzit. Soţia: „A murit cerând o pătură”

Distribuie mai departe

Pompier infectat cu COVID, mort într-un salon neîncălzit. Bogdan Bănică, preşedintele Sindicatului DECUS, a făcut publică, miercuri, scrisoarea soţiei pompierului, adresată Colegiului Medicilor Vâlcea. Femeia povesteşte cum şi-a pierdut soţul şi acuză personalul medical de neglijenţă.

„Durerea este mare. Nu pot să o descriu în cuvinte. Sunt din Râmnicu Vâlcea şi mă numesc Banu Alida Carla şi sunt soţie de pompier (ISU Vâlcea). Soţul meu a decedat pe data de 26.10.2020 în urma unui şir lung de zile de spitalizare din cauza unor complicaţii şi din cauza neglijenţei personalului medical de la Secţia infecţioase Râmnicu Vâlcea”, povesteşte femeia, potrivit Mediafax

„Pe data de 9 octombrie 2020 a intrat în schimb de tură şi a dus misiunea la bun sfârşit. Pe data de 12 octombrie a fost din nou la muncă în schimb sănătatea s-a degradat, s-a simţit foarte rău iar colegii l-au izolat într-o cameră şi l-au scos de pe intervenţie. Colegii şi şeful de tură nu au sesizat şi nici nu au raportat nimic în legătură cu acest eveniment în condiţiile în care suntem pandemie iar colegii erau reticenţi.

A venit acasă conducând 35 de km, iar după aceea a anunţat doctorul de familie legat de starea de sănătate în care se afla. Acesta l-a îndrumat să meargă la UPU Vâlcea pentru a îşi face analizele şi testul de covid. În aşteptarea rezultatului testului covid, i-a prescris un tratament. A început acest tratament, iar pe 14 octombrie ora 23.00 s-a primit confirmarea pozitivităţii testului”, povesteşte soţia pompierului.

Femeia povesteşte că pe 15 octombrie s-a făcut o anchetă epidemiologică şi la ora 16.00 soţul ei s-a Internat la Spitalul Infecţioase Râmnicu Vâlcea.

Citește și O asistentă medicală și un medic rezident ar fi întreținut relații intime la secția ATI de la Spitalul Târgu-Jiu

„A plecat pe picioarele lui cu speranţa că se va face bine şi se va întoarce în sânul familiei. (…)Pe data de 26 octombrie acesta a decedat. Două zile a stat în salonul rece, neîncălzit cerând pătură de acasă pentru că era frig”, spune femeia.

Potrivit acesteia bărbatul a început să aibă dificultăţi de respiraţie şi a fost mutat în Secţia Infecţioase unde depindea de masca de oxigen.

Femeia povesteşte că are înregistrări în care soţul său dădea telefon după telefon la asistente pentru că avea crize sau i se termina butelia de oxigen, dar nu i se răspunde din primul apel.

„Tratamentele făcute erau Planquenil, Paracetamol, Vitamina C, B1, B12 şi alte medicamente pe care nu le ştiu. În ultimele zile de viaţă 24-25-26 octombrie, starea lui de sănătate s-a deteriorat foarte repede. Mă întreb şi acum de ce acea doctoră dacă a văzut că nu poate fi stabilizat, de ce nu a luat atitudine ca să poată fi transferat la ATI- UPU Vâlcea sau în alt spital. Era un paramedic pe SMURD, nu un boschetar”, spune femeia.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.