Iohannis a găsit vinovatul pentru incendiul din Neamț: „Există și un vinovat moral – autoritățile pesediste”

Distribuie mai departe

Președintele Klaus Iohannis spune că în cazul incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț autoritățile nu trebuie să se limiteze la a identifica doar pe cei care au greșit tehnic, punctual, pentru că există și un vinovat moral – „cel care a blocat guvernul lună de lună și a cerut oamenilor în plină pandemie să nu respecte regulile”.

În acest context, șeful statului a lansat un nou atac la adresa PSD, El adaugă că „la Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu direcția de sănătate publică sau cu specialiștii Ministerului Sănătății”.

„Să nu ne limităm la a identifica doar pe cei care au greșit tehnic, problema este mai gravă. Există și un vinovat moral – cel care a blocat guvernul lună de lună în Parlament și a cerut oamenilor în plină pandemie să nu respecte regulile”, a afirmat Iohannis.

„În același spirit de blocare a eforturilor de luptă împotriva pandemiei, autoritățile locale PSD-iste au aplicat după ureche măsurile de la centru”, a continuat președintele atacul politic.

Citește și Iohannis, întrebat dacă Guvernul trebuie să plece acasă după tragedia din Neamț: Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă

„La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spitale după capul lor”, concluzionează Iohannis

„Autoritățile locale PSD-iste pun permanent piedici deciziilor centrale. Această situație nu poate continua așa. România are nevoie de reforme profunde, care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorități parlamentare. De aceea votul din 6 decembrie e mai important ca oricând”, a mai declarat Iohannis, în conferință de presă.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!