Dosar penal pe numele lui Ciolacu privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluția Română”

Distribuie mai departe

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deschis dosar penal în legătură cu maniera în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi alte 11 persoane au obţinut titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluţia Română”, informează Aktual24.ro.

Cauza a fost disjunsă dintr-un dosar care a fost deschis în urma unei plângeri adresate DNA de către revoluţionarul Marian Moroşanu Tivilic cu privire la acordarea unor titluri de “luptători” de către Secretariatul de Stat pentru revoluţionari.

Într-o adresă a DNA, cu data de 20 octombrie, în care Marian Moroşanu a fost anunţat că plângerea sa a fost clasată, procurorii instituţiei au precizat că, în urma disjungerii cauzei, a fost constituit un nou dosar penal privind modul în care Ciolacu a obţinut titlul său de “luptător”.

Ordonanţa este semnată de Mihai Prună, procuror şef adjunct secţie în cadrul DNA.

Citește și Marcel Ciolacu a participat la slujba de Sf. Dimitrie cel Nou la invitația Patriarhului Daniel

Reamintim că, în decembrie 2019, Marius Mioc, revoluţionar autentic din Timişoara, a atras atenţia asupra manierei dubioase în care Marcel Ciolacu, la acea vreme lider interimar al PSD, a devenit “luptător cu rol determinant în Revoluţia România”.

Potrivit sursei citate, Mioc a descoperit că Ciolacu a obţinut acest titlu în condiţiile în care numele şefului PSD nu apare pe lista celor care au solicitat, până la data limită de 12 mai 2015, acordarea titlului. Mai mult, doi dintre membrii comisiei care a hotărât ca Ciolacu să devină “luptător cu rol determinant în revoluţie” s-au împotrivit, pe motiv că nu au fost îndeplinite condiţiile.

Ciolacu avea 22 de ani în 1989 şi a afirmat că a început activităţile “revoluţionare” la Buzău încă din 14 decembrie 1989, cu două zile înainte ca timişorenii să iasă în stradă.

Articolul integral AICI
Distribuie mai departe

One thoughts on “Dosar penal pe numele lui Ciolacu privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluția Română”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!