Franța. Macron anunță introducerea carantinei de vineri până pe 1 decembrie: Vom avea 400.000 de decese dacă nu facem ceva

Distribuie mai departe

Emanuel Macron a anunțat miercuri seară introducerea unei noi carantine de vineri până pe „cel puțin” 1 decembrie în încercarea de a stopa răspândirea agresivă a pandemiei de coronavirus. Școlile vor rămâne însă deschise, a anunțat președintele francez, potrivit Le Monde și AFP.

Școlile: „Unele reguli se vor schimba. Copiii noștri nu pot fi privați de contactul cu sistemul școlar. Creșele, școlile, colegiile și liceele vor rămâne deschise cu protocoale de sănătate consolidate ”, anunță Emmanuel Macron. Universitățile se vor închide, iar cursurile vor fi online.

Barurile, restaurantele și „micile afaceri neesențiale” se vor închide, iar telemunca va fi regula acolo unde se poate, iar guvernul va sprijini companiile mici care vor începe o tranziție digitală. Sprijinul de până la 10.000 de euro pe lună va fi acordat companiilor care sunt închise administrativ. Șomaj parțial, este extins pentru angajați și angajatori.La fel ca primăvara, francezii vor putea să iasă la muncă, să meargă la o programare medicală, să ofere asistență, să facă cumpărături sau să facă o scurtă plimbare.

Citește și Franța înregistrează peste 50.000 de noi cazuri într-o singură zi

Întâlnirile private vor fi excluse, întrunirile publice interzise. Unitățile deschise publicului vor fi închise.Măsurile hotărâte de guvern vor intra în vigoare în cursul nopții de joi spre vineri și vor dura „cel puțin până la 1 decembrie”. O dezbatere și un vot vor avea loc mâine în Parlament.
„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu le-au anticipat. Dacă nu se face nimic, vom avea „cel puțin 400.000 de decese suplimentare” în câteva luni”, spune Emmanuel Macron, potrivit AFP.

Președintele face apel la simț de răspundere: „Rămâi acasă cât mai mult posibil. Urmeaza regulile. Succesul depinde de simțul cetățenesc al fiecăruia dintre noi. Fiecare oră contează ”, susține acesta.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!