Peste 30.000 de reviste şi alte periodice din secolele XIX şi XX pot fi citite printr-o aplicație lansată de Biblioteca Județeană Arad

Distribuie mai departe

Peste 300 de cărți şi 30.000 de ziare, reviste şi alte periodice din secolele XIX şi XX, care au fost digitalizate în ultimii ani, pot fi accesate printr-o aplicaţie pentru telefonul mobil, lansată vineri de Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, informează Agerpres.

„Biblioteca Județeană Alexandru D. Xenopol Arad devine, începând de vineri, cred că prima bibliotecă județeană din țară care dispune de o aplicație modernă și funcțională pentru telefoanele mobile. Venim astfel în întâmpinarea cititorilor, punându-le la dispoziție întreaga noastră bibliotecă digitală, mai ales că am reușit, după cincisprezece ani de muncă, să definitivăm și reperele monografice ale tuturor localităților din județul nostru”.

„Biblioteca Județeană «Alexandru D. Xenopol» Arad, de câțiva ani încoace se adaptează continuu acestor noi tendințe și cerințe, astfel că Biblioteca digitală  se îmbogățește cu conținut în fiecare zi”.

Citește și Deși stă închisă de mai mulți ani, Primăria Călan alocă bani de la buget pentru bibliotecă (fondul de carte)

„Iar condițiile sanitare nefericite prin care trecem au fost pentru noi, deopotrivă și o provocare, dar și o oportunitate de a interacționa cu publicul, respectând distanțarea socială. Astfel cititorii pot fi în siguranță și doar la un click…distanță de noi”, a afirmat dr. Doru Sinaci, directorul instituției.

Aplicația pentru telefoanele mobile a fost concepută pentru a integra serviciile online ale bibliotecii în experiența specifică pe care o oferă folosirea dispozitivelor mobile, din punct de vedere funcțional, dar și vizual. Ea reunește într-o singură interfață conținutul mai multor pagini web ale bibliotecii.

Aplicația poate fi instalată AICI.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!