O învățătoare din sectorul 4 face acuzații grave la adresa conducerii școlii unde predă

Distribuie mai departe

Un cadru didactic de la școala Școala Gimnazială „Șerban-Vodă” din sectorul 4, București, a formulat plângere penală împotriva directoare unității, Istodor Carmen Georgeta, pe care o acuză, printre altele de zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile, în condiții de epidemie, fals material în înscrisuri oficiale, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri publice, neglijentă în serviciu cu urmări deosebit de grave și hărțuire psihica și morală.

„Îmi trimite ambulanțe acasă. Polițiști în civil în clasă, care spun că vreau să mă sinucid”, mai susține învățătoarea.

Totodată, cadrul didactic acuză conducerea școlii că în „Comisia de disciplinare” din data de 15.10.2020, i-a fost împiedicat dreptul la apărare de către însăși Liderul de Sindical SIIPS, învățător Andrei Dalila, care o suplinește la clasa ei.

Potrivit directoarei, în dimineața zilei de luni, 21.09.2020, ora 7,47, învățătoarea Drăgana Angelica Irina, a anunțat pe grupul de Whatsapp al Cancelariei că lipsește și clasa a lll-a C nu va veni la școală.

Citește și Cultura acasă – proiect de susținere a artei și de promovare a autorilor contemporani în România și străinătate

„I s-a adus la cunoștință că nu există bază legală pentru suspendarea cursurilor. Până la acea dată nu exista un caz confirmat pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2. în ziua de vineri, 18.09.2020, părintele unui elev ne anunța, pe mail, că nu a adus copilul la școală, întrucât bunicul acestuia a fost confirmat pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 și se află în izolare”, susține directoarea unității școlare.

Învățătoarea, susține directoarea, ar fi trimis „ imediat, deformat, această informație părinților, precum și faptul că elevul este deja pozitiv și în clasă ar exista mai mulți elevi cu simptome. În weekendul 19-20.09 părinții s-au panicat. Mama elevului a fost sunată de mai multe ori și i s-a reproșat că a adus un copil pozitiv la școală cu bună știință în ziua de marți, 22 09.2020”

Conflictul dintre cele doua cadre didactice pare mai vechi. În 2019, Consiliul de administrare a școlii a făcut o notă observatorie învățătoarei Drăgana Angelica Irina, în care îi atrage atenția asupra următoarelor aspecte:

„Comportamentul conflictual și limbajul inadecvat, chiar vulgar pe care le aveți în relația cu directorii școlii, colegii, personalul didactic auxiliar și nedidactic; comportamentul lipsit de profesionalism față de inspectorul școlar care se afla în inspecție tematică și față de directorul școlii, care în fața elevilor au fost acuzați și înregistrați/ filmați cu telefonul; defăimarea colegilor în fața părinților; comentarea unor mesaje de pe grupul profesional al învățătorilor și profesorilor cu părinții fără a avea acordul vreunei persoanele implicate; instigarea unor părinți de a filma un inspector școlar în interiorul instituției de învățământ, fără acordul acestuia: catalogarea discriminatorie a unor elevi din clasa dumneavoastră; întârzierile zilnice la programul școlar; nesupravegherea elevilor pe durata pauzelor, conform regulamentului de funcționare propriu și atribuțiilor profesorului dc serviciu; neparticiparea la ședințele de catedră și la consiliile profesorale.”

Față de această notă, învățătoarea a înaintat o plângere prealabilă prin care solicită revocarea în întregime a actului administrativ numit „Notă observatorie”.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!