S-a stins din viață Claudia Nacu

Distribuie mai departe
În seara de vineri spre sâmbătă s-a stins din viață artista Claudia Nacu

Claudia Nacu s-a născut în 1962 la Hunedoara, urmează cursurile Liceului de muzică „George Enescu” din Bucureşti pe care le absolvă în anul 1980; între anii 1980-1984 urmează cursurile conservatorului „Ciprian Porumbescu ” din Bucureşti. Debutul îl cunoaşte în anul 1981 când participă la emisiunea de televiziune „Şlagăre în devenire”, interpretând melodia PENTRU PRIMELE FLORI. Activează ca interpretă vocală a grupurilor „Expres” şi „Start”. Din anul 1986 devine membră a Uniunii compozitorilor şi muzicologilor din R.S.R.

La vârsta de 10 ani semna muzică şi scenariu, musical-ul „Frumoasa din pădurea adormită”. A compus muzică corală, lieduri pentru mezzosoprană şi pian, suite orchestrale, aşa încât la 15 ani este admisă în mod excepţional ca membră supleantă a UCMR!

Claudia Nacu înfiinţează grupul Start, cu care în 1986 obţine premiul 3 la Concursul cântecului pentru tineret, cu „Pentru anii noştri tineri, pace vrem”, precum şi premiul UTC la “Bucureşti ‘86”, cu “Bucureşti, cetatea tinereţii”. Un timp cântă la Teatrul de revistă “C. Tănase” şi în paralel este docent de canto şi corepetitoare la Şcoala populară de artă. Orchestrează şi susţine partitura de claviaturi la toate piesele sale, participă la toate competiţiile importante, face turnee, este nelipsită de la radio şi TV, face parte din jurii. La Festivalul internaţional „Bucureşti ‘92” este finalistă cu un reggae, „Bătrânul ceas”, în interpretare bilingvă, Ovidiu Baciu (reimprimare apoi la radio cu Mihai Balaban), respectiv Macky Zuckermany din Trinidad-Tobago.

Citește și Ludwig Van Beethoven, 250 de ani de la naştere

A compus pentru Mihaela Runceanu („Un destin nepieritor”), Marina Scupra, Natalia Guberna, Dorin Anastasiu, Mirela Voiculescu, Ioan Luchian Mihalea (piesa în duet „Şi marea va cânta”), Mihai Balaban, Ovidiu Baciu, Cvintetul vocal „Luchian” şi „Start” („Cântecul meu de pace”) ș.a.m.d.

În 1993 se stabileşte în Olanda, unde îşi continuă activitatea artistică. În 1995 traduce în engleză „Copii în paradis” (Children of Today), care apare pe albumul „Love is the only way”, editat de EMI Nederland.

A cântat în ţările scandinave şi mai toate cele europene, în Dubai, Curaçao, Malaezia, Cuba, SUA. Timp de 7 ani a fost profesoară de muzică la liceul antropozofic „Geert Groote” şi tot 7 ani a dirijat corul mixt „Fiejesta”, ambele în Amsterdam.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!