Ciprian Băncilă: Nu m-am gândit vreodată că voi orbi la 34 de ani! Apel umanitar

Distribuie mai departe
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  

Ciprian Băncilă, un bărbat în vârstă de 34 ani din București, diagnosticat cu Maladia BECHCET, riscă șă-și piardă vederea dacă nu va fi operat la Spitalul Acibadem din Istanbul, Turcia.

Apelul bărbatului

Nici prin gând nu mi-ar fi trecut că o să orbesc exact când trec prin cea mai frumoasă perioadă a vieții! Exact când ești pe picioarele tale, când începi să spui: gata acum pot să mă gândesc la căsătorie, la familie la copilași…am un serviciu, am un venit stabil și pot să fiu un soț, un tată sau un fiu responsabil! Dar într-o zi…tot universul tău se întoarce cu susul în jos… totul se răstoarnă și nu mai știi încotro să apuci, sau cum să reacționezi…!

Dragi prieteni numele meu este Ciprian Băncilă, am 34 de ani si sunt din București. In urmă cu câteva luni am ajuns la spital cu tulburări de vedere. Ca fiecare dintre noi, am gândit că poate fi ceva trecător și probabil în urma unui tratament medicamentos, după o vizită la spital, îmi voi reveni. Dar iată că nu a fost așa.

Începând din luna noiembrie, anul trecut, viața mea s-a schimbat complet. Am primit cea mai cumplită veste pe care o poate primi un tânăr de 34 de ani. Mi s-a spus că sufăr de o boală rară, autoimună care acum s-a declasat, numită maladia BECHCET, și că voi rămâne ORB.

În aceste luni de plimbare din spital în spital am experimentat tot felul de simțăminte de la agonie la extaz, de la furie la indignare și dezamăgire. De ce eu? De ce la vârsta aceasta? De ce doctorii nu mă pot trata?

Citește și Alexandru are nevoie de ajutorul nostru

Cu cat vizitam mai mulți doctori aflam că, de fapt, boala mea nu este cunoscută sau tratată în România și că medicii de aici nu au avut de-a face cu această afecțiune. Am aflat ca această maladie este întâlnită mai frecvent în anumite părți ale lumii precum Orientul Îndepărtat (cum ar fi Japonia, Coreea, China), Orientul Mijlociu (Iran) și bazinul mediteranean (Turcia, Tunisia, Maroc).

Una dintre cele mai grave manifestări ale bolii este afectarea oculară. Ochii sunt afectaţi, de obicei, în primii trei ani de la debutul bolii. Evoluția bolii oculare este cronică, cu reactivări ocazionale. După fiecare reactivare se produc anumite leziuni ale structurilor oculare, cauzând pierderea treptată a vederii. Din păcate, în acest moment eu mi-am pierdut deja vederea la ochiul drept, chiar dacă fotografiile arată aparent un ochi normal… și în fiecare clipă aceeași situație poate apărea si la ochiul stâng.

Împreună cu familia am reușit să găsim mai multe șanse de a nu-mi pierde vederea la ambii ochi, si poate chiar de a recăpăta vederea la ochiul drept, în Turcia unde se regasesc foarte multe cazuri cu această afecțiune, motiv pentru care acolo sunt deja tratamente și mai multe măsuri medicale care se aplică în această afecțiune.

Citește și Antal Alexandru, un băiețel din Cluj ne cere ajutorul!

Șansa mea e la Spitalul Acibadem din Turcia, unde deja am fost pentru o primă examinare. Datorita cunoștințelor medicale despre această maladie, în Turcia se poate interveni pentru reabilitarea vederii la ochiul drept și pentru a preveni orbirea la ochiul stâng. Dar costurile sunt peste puterile mele și ale familiei.

Doar cu ajutorul vostru, dragi cunoscuți și necunoscuți, pot primi ajutor ca să nu îmi pierd vederea de tot. Vă rog să fiți alături de mine în acest moment al vieții pe care nu-l doresc nimănui.

Asociația Speranță pentru România a inițiat recent o campanie umanitară în sprijinul tânărului Ciprian Băncilă. Cazul poate fi citit integral AICI, unde, după posibilități, cei care vor și pot ajuta o pot face donând online orice sumă.


Distribuie mai departe
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!