Programul echipei USRPLUS pentru administrația locală a UAT Călan 2020-2024

Distribuie mai departe
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Echipa USRPLUS, filiala Călan, județul Hunedoara, a făcut de curând public programul pentru administrația locală pentru viitorii 4 ani. Toate obiectivele sunt menționate mai jos.

Programul echipei USRPLUS pentru administrația locală a UAT (orașului) Călan 2020-2024.

„Din nefericire, administrațiile orașului Călan din ultimii 30 de ani, în principal administrații cu primari, viceprimari și consilieri de la PSD și PNL, au ignorat nevoile reale ale călănenilor și locuitorilor satelor care aparțin de UAT Călan.

Administrația PSD-PNL, prin comportamentul și hotărârile luate au contribuit la situația actuală, cea a unui oraș, a unei zone întregi fără activitate, cu serviciile abia pulsând.

E vorba și de lipsa cronică a investițiilor, populația activă a orașului fiind obligată să găsească de lucru în orașele apropiate, ori să se relocheze în țară sau, mai radical, în afara ei. Fenomenul depopulării se adâncește în fiecare an și nu credem că se va opri fără măsuri urgente.

S-au ignorat și problemele din educație. Copiii Călanului absolvă școala generală aici, iar cei mai merituoși, ambițioși, termină liceul în Hunedoara sau Deva, și drumul lor continuă spre facultăți în țară sau în afara ei. E o hemoragie care trebuie stopată, altfel vom rămâne un oraș fără viitor și nimic nu va mai conta.

Este timpul pentru o nouă administrație care, cu bună credință și corectitudine, să rezolve problemele cetățenilor orașului nostru.
Noi, echipa USRPLUS, vă cerem încrederea și votul deoarece ne pasă de Călan și de locuitorii lui.

Citește și USR Călan (județul Hunedoara) propune anularea Zilelor Orașului anul acesta

Venim în fața d-voastră cu un program de modernizare și dezvoltare a orașului nostru și de rezolvare a celor mai stringente probleme cu care ne confruntăm aici în Călan.

Acesta este programul nostru pentru Călan, un program pentru care ne vom bate în consiliul local:

• Transparență, corectitudine, competență în administrația publică. Digitalizarea acesteia. Ne angajăm să verificăm-monitorizăm felul cum sunt cheltuiți banii Călanului, ai primăriei Călan, pentru a elimina cheltuielile care nu contribuie la o viață mai bună pentru călăneni. Asta inseamnă că vom cere primarului, viceprimarului și tuturor consilierilor să acționeze transparent și cu bună credință față de banii orașului. Vom informa periodic cetățenii în privința asta.

• Vom oferi termeni și condiții corecte, egale, favorabile dezvoltării activității lor, tuturor agenților economici de pe raza UAT Călan. Nu facem parte din niciun grup de interese, suntem independenți de partidele vechi, de oamenii care controlează orașul.

• Vom propune și susține implementarea bugetării participative, pentru că cetățeanul simplu trebuie ascultat și atras în colaborarea cu administrația locală, pentru materializarea unor proiecte care ne face tuturor viața mai bună.

• În cadrul primăriei vom înființa un serviciu gratuit de consultanță pentru atragerea de fonduri europene, pentru cetățenii orașului nostru care doresc să realizeze diferite proiecte (de afaceri sau sociale) cu finanțare europeană.

Citește și Scriitorul Simion Cozmescu, președinte USR Călan, mesaj „celor plecați și celor rămași”

• Înființarea unei societăți de transport local și achiziționarea unor microbuze electrice (în baza unui proiect cu fonduri europene) care să asigure cetățenilor din satele de pe raza UAT Călan o legătură constantă, sigură cu orașul nostru, de la naveta presupusă de un loc de muncă, la desfacerea produselor proprii în piața agroalimentară. În cadrul acestui proiect se vor reabilita stațiile de autobuz existente, se vor face altele noi, în corelare cu repararea și modernizarea infrastructurii rutiere.

• Măsuri pentru fluidizarea circulației în oraș. Numărul mașinilor a crescut foarte mult în ultimii ani. O măsură pe care o propunem este sensul unic de circulație, pe străzile Bradului, O. Densușianu, de exemplu. Problema locurilor de parcare, de asemenea, vor trebui luate în continuare măsuri pentru mărirea numărului acestora. Propunem amenajarea unor parcări pentru biciclete, la cererea locatarilor, cu acces pe bază de cartelă.

• Extinderea rețelei de alimentare cu gaz în satele: Nădăștia de Sus și Nădăștia de jos, Strei, Sântămăria de Piatră, Valea Sângeorgiului, Grid. Continuarea finalizării proiectelor existente, de la Batiz, Sâncrai, Călanu Mic. Vom face demersurile necesare pentru alimentarea cu gaz a blocurilor 2 și 4 de pe Strada Florilor.

• Vom urgenta terminarea lucrărilor pentru alimentare cu apă la Sântămăria de Piatră, Călanu Mic, Sâncrai. De asemenea, la dorința locuitorilor, vom găsi soluții de finanțare pentru proiectare și execuție lucrări de canalizare în Nădăștia de Sus, Nădăștia de Jos, Valea Sângeorgiului, Sântămăria de Piatră, Călanu Mic, Sâncrai, Grid, dar și pe străzile Izvorului, 1 Decembrie, Pieței și Independenței din orașul Călan.

Citește și Un consilier local din Călan solicită autorităților să emită un comunicat oficial cu toate cazurile de covid19 de pe raza orașului

• Aplicarea grabnică a unui management coerent și eficace de risc la inundații, modificările climatice și inundațiile recente arătând urgența implementării unui asemnea plan. Tot în acest context, considerăm că reabilitarea podului de peste Strei devine o urgență, nu ne mai putem permite alți ani de așteptare. Rețeaua de canalizare pentru apa pluvială a orașului trebuie, deasemnea, reabilitată.

• Dorim înființarea unei alianțe între primăriile Călan, Boșorod și Bretea Română, pentru dezvoltarea integrată și uniformă a zonei, pentru a spori atractivitatea ei, ca oportunitate antreprenorială. O asemnea alianță ar impulsiona, împreună cu alte măsuri, și dezvoltarea turismului rural, cel care are reale șanse de succes – Călanul probabil că nu e o destinație turistică în sine, dar poate fi transformat într-un centru de plecare spre toate zonele interesante, atractive în acest sens, de la Călan Băi, la Sarmizegetusa, Platoul și Valea Luncanilor, Peștera Cioclovina sau spre munții Retezat, Castelul de la Hunedoara, Parcul Dendrologic Simeria, Villa Vinci, Arsenal Park, Rezervația de Zimbri Hațeg etc. O denumire posibilă, Alianța Centru Hunedoara.

• Ne angajăm să creăm și să contribuim la un program de politici de sănătate publică atât de necesar cetățenilor orașului Călan și ai satelor care aparțin de Călan, cu atât mai mult în contextul generat de actuala pandemie. Ca viitori consilieri, vom convinge restul administrației că serviciile de sănătate publică trebuie să devină o prioritate pentru administrația Călanului. În acest sens avem în vedere renovarea și reabilitarea la standarde europene a vechiului spital din Călan și de creare a unui centru de îngrijiri paliative, dar vom sprijini și cere îmbunătățirea condițiilor din actualul cămin pentru seniori.

Citește și Scurt istoric, în foto și video, al alegerilor electorale în Călan

• În clădirea policlinicii trebuie neapărat create cabinete de specialitate. Laboratorul de analize trebuie dotat cu echipamente de ultimă oră. Unitatea UPU trebuie operaționalizată pentru a fi la dispoziția cetățenilor non-stop. Atragerea de personal medical calificat va fi o prioritate, o provocare pe care o vom avea de rezolvat.

• Avem nevoie în Călan de o educație publică performantă care să le asigure copiilor noștri și tinerilor din Călan un viitor cât mai bun, într-o societate tot mai digitalizată și dinamică.

• În contextul celor de mai sus, noi propunem reabilitarea de urgență a creșei și grădiniței din O.N. Călan. Clădirea trebuie împrejmuită cu un gard de beton și cu un sistem de monitorizare și securitate eficient, care să le asigure copiilor nostri protecția și siguranța (inclusiv sanitară) de care au nevoie, iar părinților să le asigure liniștea sufletească. Spațiul grădiniței trebuie extins cu un corp de clădire nou.

• Vom găsi o soluție și pentru înființarea unui centru after-school, atât de necesar părinților care lucrează, au copii și nu au cu cine îi lăsa în perioada de timp de la terminarea programului școlar și până ajung ei acasă de la muncă. Un after-school care va însemna masă și supraveghere la efectuarea temelor și a unor activități recreative.

Citește și Călan: Istoria alegerilor locale (1992 – 2016)

• Școala generală din Călan, trebuie dotată cu tablete și table inteligente, pentru a facilita un învățământ modern. Acesta e viitorul, învățământul digital. Crearea unor Centre de Print în fiecare unitate de învățământ.

• De asemenea, situația Căminului de Nefamiliști, din strada Aleea Romanilor, bloc 2C, trebuie urgent rezolvată. Dar având în vedere complexitatea situației, o propunere în vederea soluționării o vom înainta în Consiliul Local, după alegeri, după ce vom cunoaște absolut toate datele.

• Aplicarea de soluții moderne pentru dobândirea graduală a independenței energetice a clădirilor aflate în gestionarea administrației publice – montarea de panouri solare, în primă etapă.

• Casa de Cultură, care în momentul de față este căpușată cu birturi, trebuie să redevină un simbol al culturii și educației în orașul nostru. Vom acționa cu determinare și celeritate pentru clarificarea și rezolvarea situației, ținând cont strict de interesul cetățenilor orașului nostru.

• În zona stadionului se pot desfășura activități culturale, se pot organiza concerte de muzică populară și modernă, proiecții de filme, festivaluri, piese de teatru etc. Pentru aceasta avem în vedere amenajarea unui parc, cu o scenă și tot ce este necesar unei asemenea activități culturale în aer liber.

• Acordarea tinerilor cu vârsta între 18-35 ani de terenuri gratis pentru construcția unei locuințe proprii.

• Dorim să realizăm, așa cum există în multe orașe din lume, grădini comunitare. Grădinile comunitare vor fi terenuri delimitate, cu utilități în care cetățenii orașului să poată desfășura activități agricole (cultivare legume, flori), sau practica mici meșteșuguri. Produsele vor fi utilizate pentru ei și familiile lor, nu în scop comercial.

Citește și Primarul din Călan răspunde criticilor lansate în presă, cu privire la suspendarea activității Unității de Primiri Urgențe

• Conceptul de Smart City, e o direcție în care vom continua să mergem. De la crearea unei rețele wireless publice, la dezvoltarea supravegherii video și de aplicații dedicate orașului nostru. Introducerea iluminatului public inteligent.

• Avem în vedere să inițiem contacte și discuții cu toate serviciile economice ale ambasadelor străine din țara noastră, pentru a discuta posibilitatea ca unele investiții să fie realizate în Călan, pentru generarea de locuri de muncă. Deasemenea, vom iniția discuții, tot pentru atragerea de investiții, și cu asociațiile de oameni de afaceri din România.

• Dorim să construim în colaborare cu o organizație din Occident în apropierea orașului nostru un adăpost modern și civilizat, unde animalele fără stăpîn să aibă condiții normale de viață pînă la o adopție. Mai ales, dorim să întreprindem acțiuni de informare privind importanta sterilizarii animalelor, acțiuni de educare și prevenție a abandonului, cruzimii față de animale.

Pentru a realiza toate cele de mai sus avem nevoie de votul și încrederea dumneavoastră!

Candidații USRPLUS la alegerile locale din 27 septembrie 2020:

Primar: Simion Corneliu Cozmescu
Consilieri: Gabriela Cozmescu, Grigore Adrian Macovei, Simion Corneliu Cozmescu, Arnold Knebel , Ionuț Tăușean, Alin Nicolae Jude, Adriana Iajmina Pop, Andra Gogoașă Regaci, Zaharie Pușcaș, Alexandra Cristina Muntean.”


Distribuie mai departe
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!