IPJ Hunedoara a dispus măsura cercetării disciplinare în cazul unui polițist din orașul Călan

Distribuie mai departe

Inspectoratul județean de Poliție al Județului Hunedoara a dispus măsura prevăzută de art. 59 din Legea 360/2002 Privind Statutul Polițistului în cazul unui angajat din Ministrul de Intern, postul de poliție din localitatea Călan, în urma publicării unor imagini pe o rețea de socializare cu persoane care, susține angajatul M.A.I., ar fi încercat să fure dintr-un supermarket din orașul Călan, varianta celor în cauză a fost că nu au avut tentative de furt, ci doar căutau mâncare în containerul din imediata apropiere a supermarketului.

Mai multe fotografii cu grupul de persoane au fost publicate pe pagina de socializare a polițistului, însoțite de un mesaj sarcastic.

Postarea a devenit la scurt timp virală, iar în comentarii mulți incită la violență și încurajează angajații din Ministerul de Interne să utilizeze și ei forța fizică. Alte persoane au fost de opinie că imaginile încalcă regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice poate fi consultat integral AICI

Articolul 59 din Legea 360/2002 Privind Statutul Polițistului

 • Sancţiunea disciplinară se aplică numai după cercetarea prealabilă şi după consultarea consiliilor de disciplină.
 • Procedura cercetării prealabile se reglementează prin ordin al ministrului de interne.
 • Cercetarea prealabilă se efectuează de șeful unității sau de polițiști anume desemnați.
 • Cercetările referitoare la abateri, din care rezultă date şi indicii că au fost săvârşite fapte prevăzute de legea penală, se vor efectua şi cu participarea unui reprezentant al Corpului, urmând ca, în raport de constatări, să fie sesizate organele judiciare.
 • Ascultarea celui în cauză şi consemnarea susținerilor sale sunt obligatorii.
 • Polițistul cercetat are dreptul să cunoască în întregime actele cercetării şi să solicite probe în apărare.
 • În faţa consiliilor de disciplină polițistul are dreptul de a fi asistat de un alt polițist, ales de către acesta sau desemnat de Corp. De asemenea, polițistul cercetat poate fi asistat, la cererea sa, de avocat.
 • La stabilirea sancțiunii se ține seama de activitatea desfășurată anterior, de împrejurările în care abaterea disciplinară a fost săvârșită, de cauzele, gravitatea şi consecințele acesteia, de gradul de vinovăție a polițistului, precum şi de preocuparea pentru înlăturarea urmărilor faptei comise.
 • Sancțiunea disciplinară se aplică în maximum 30 de zile de la luarea la cunoștință despre abaterea săvârşită, dar nu mai târziu de un an de la data comiterii faptei.
 • Pentru aceeași abatere nu se poate aplica decât o singura sancţiune disciplinară.
Distribuie mai departe

One thoughts on “IPJ Hunedoara a dispus măsura cercetării disciplinare în cazul unui polițist din orașul Călan

 1. Buna seara. Imi face nespusa plăcere sa citesc aceasta Știre, domnul învinovățiț a fost semnalat de mine acum citiva luni pentru abuz de putere in timpul serviciului, abuzat și tratat rău chiar pe tatăl meu, dind buzna fără motiv Și autorizație și cu martori in locuita acuzând de aberații care din fericire au fost aduse la cunoștiința personalului competent Deva chiar de mine. Felicitări inspectoratului!
  Imi pare bine ca in sfirsit cineva ia măsuri și nu lasă aceste persoane cu intelect mediocru care lasă de dorit și de gindit (cum au avut locul de munca cind sint atit de incapaci) de a-și desfășura dorința de dominație asupra unor persoane nevinovate.
  Bravi și felicitari, Paste fericit tutor și sa speram ca prostia sa piară mai devreme sau mai tirziu in România pentru ca nu exista boala mai urita și fără leac, mai grea de ucis decit PROSTIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: