Sprijin financiar pentru spitalele județene din Dâmbovița și Hunedoara, inclusiv un aparat performant care detectează 18 virusuri

Distribuie mai departe

Compania HeidelbergCement România transmite că a sprijinit Fondul de Urgență inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare cu suma de 124.000 euro.

Din această sumă s-au achiziționat și trimis Spitalului Județean Târgoviște șase paturi de terapie intensivă și un monitor de funcții vitale, iar Spitalului Județean de Urgență Deva un aparat performant, care detectează 18 virusuri (coronavirus, virus gripal, virus paragripal) și patru bacterii: „De asemenea, căutăm modalități de a susține și activitatea Spitalului din Pucioasa, care are în acest moment rol de spital suport”, a spus Florian Aldea într-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

„Aparatul a ajuns ieri la spitalul din Deva, urmează să fie trimise și chiturile pentru testare, care vor fi asigurate din sponsorizări de la alte firme. Valoarea acestui echipament este de 60.000 de euro”, a declarat Bogdan Arnăutu, purtătorul de cuvânt al HeidelbergCement România, citat de ziardehunedoara.ro.

„Echipamentul a ajuns la spital, urmează să fie instalat și să începem testele. Este vorba de un aparat folosit pentru diagnosticul de certitudine a unor infecții respiratorii și pentru diagnosticul diferențial al infecțiilor cu Covid-19. Șansele de a fi infectat și cu Covid-19 scad, nu sunt excluse 100 la sută, dar sunt mai mici. Acest tip de testare permite o pretriere a pacienților. Urmează ca în perioada 10 – 15 aprilie să primim chituri speciale pentru diagnosticarea infecțiilor cu Covid-19. Totodată, în următoarele săptămâni vom primi de la Ministerul Sănătății de un echipament care determină cu precizie infecțiile cu Covid-19, echipament similar cu cele care se află în dotarea laboratoarelor din centrele medicale universitare”, a declarat și medicul Mihaela Stoian pentru ziardehunedoara.ro.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!