Contracte de milioane de lei în vremuri de criză

Distribuie mai departe

Guvernul Ludovic Orban a încheiat un contract fără licitație pentru livrarea a aproape două milioane de măști de protecție cu o firmă obscură, având sediul într-o cameră de pe str. Învățătorului, din localitatea Uzunu, comuna Călugăreni, Giurgiu, contract în valoare totală de peste 56 de milioane de lei, adică peste 12 milioane de euro, scrie  inpolitics.ro.

Firma Romwine & Coffee SRL mai scriu cei de la inpolitics.ro, este specializată, conform datelor de pe net, în „Comerț cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor și produselor din tutun efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe” și a fost înființată în 2019, mai arată sursa citată.

Jurnaliștii de la recorder au vizitat sediul firmei în satul Uzunu din comuna Călugăreni (Giurgiu). „Am mers acolo să vedem cine este femeia care va trebui să livreze 1.750.000 de măști de protecție într-o perioadă în care aceste echipamente sunt atât de greu de găsit. Marin Voinea, primarul din Călugăreni, habar nu avea de existența unei firme atât de puternice în comuna sa”, notează aceștia.

„Nu figurează la primărie. Nu are niciun bun trecut la noi la taxe și impozite” a zis edilul jurnaliștilor.

Anterior, pe de 18 martie, primăria municipiului Cluj a semnat un contract de 794.000 de lei, fără TVA, cu firma SC FOUNTAIN DESIGN SRL. Obiectul contractului: „întreținere si reparații curente fântâni arteziene, cismele și flăcări comemorative din municipiu”, scriu jurnaliștii de la Libertate.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.